Laddar

5 tips att ta bra porträttbilder

Hej alla följare! Hoppas ni har det bra.  Jag har hittat en sån otroligt bra fotograf som jag vill berätta lite om här. Han hjälpte mig att ta bra porträttbilder. Man behöver inte ha fotostudio Stockholm heller, utan det går bra att göra med typ mobilen osv.

  1. Se till att ha bra ljus, man behöver inte köpa massa dyra studiolampor och sånt. Utan bara solen kan skapa ett magiskt ljus som man nästan inte kan köpa för pengar. Se till att aldrig fota rakt in i solen dock, då blir det något som kallas motljus, och det kan vara en riktig bitch att få bort hehe.
  2. Se till att ha en okej kamera eller mobil. Det är klart att det går att ta bra bilder med gammalt skit med, men bäst är att ha en bra kamera, helst en svindyr sytemkamera.

3. Tänk inte att du ska fixa bilden efter, utan det måste kännas rätt när du tar bilden, det går inte att polera en diamant av en bajskorv. Det är något denna fotograf i Stockholm är väldigt bra på, man får liksom se direkt hur bilden ser ut, slipper man nå knasiga överraskningar sen.

4. Se till om du tar porträtt att inte ha så mkt “luft” ovanför huvudet, det är ett misstag många nybörjare gör, utan som på bilden ovan är perfekt, lite luft ovanför men behövs inte asmkt.

5. Se till att ha den magiska triangeln aktiverad, dvs antingen ha ditt objekt / modell i mitten av bilden, eller på 1/3 som det kallas. dvs att modellen är till vänster eller i höger i bilden, och i mitten är det ingenting.

Hoppas ni tyckte mina fototips va intressanta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *