Laddar

Hårstyling

Hårstyling betyder precis vad det låter som. Det ett utövande av styling av hår, oavsett om det är ditt eget hår eller någon annans hår. En person som utformar andras hår kallas en hårstylist. I de flesta fall avser hårstyling hår som växer ut ur en mänsklig hårbotten. Det finns också djurfrisyrer, men de brukar kallas djurtrimmare. Titeln på “hårstylister” är speciellt avsedd för hårspecialister som stylar människohår.

Förvirra inte hårstyling med klippning eftersom det är två olika metoder. Om någon får en hårklippning, brukar de gå till någon som kallas en frisör. Denna frisör är bara någon som utför en grundläggande frisyr genom att klippa håret med sax eller en rakhyvel. En hårstylist, å andra sidan, är mer fokuserad på modesidan av saker. De använder mer avancerade groomingverktyg förutom bara sax och rakhyvel. De använder också hårrätare, schampon, färgämnen, locktång och hårtorkar. Frisörer använder inte någon av dessa saker.

Traditionellt är hårstyling populärt bland kvinnor eftersom de ofta har längre hår att arbeta med. Män gillar i allmänhet att hålla håret kort, vilket är anledningen till att de är mer benägna att gå till en frisör. Kvinnor kan få lite trimning gjort av en frisör, men inte så mycket. Det beror helt på vilken typ av frisyr de ska gå för.

Styling är en längre tjänst att utföra än en vanlig frisyr. I stället för de 10 till 15 minuter som en frisör normalt tar för att klippa en persons hår, kan en stylist ta 30 minuter till 3 timmar för att utföra sin tjänst. Det är därför som möten behövs för stylister men inte för frisörer. En fantastisk frisör på södermalm är Wonderhair som har väldigt bra koll på styling.

Och äntligen kan du bara hitta stylister i salonger och skönhetssalonger. De arbetar inte ofta i frisörsalonger av uppenbara skäl. Bara frisörer arbetar på frisörsalonger, så se till att du inser det innan du går till endera.

Sammantaget är hårstyling bra om du vill ha ett nytt eller unikt utseende med ditt hår. Det kommer att kosta dig mer pengar än en hårklippning och du måste göra mer underhåll också. Men om du bryr dig om stilen av ditt hår, då kommer denna investering av din tid och pengar inte att vara ett problem för dig.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *