Laddar

Hur sjutton putsar man bra fönster?

Här kommer en enkel guide – tips på bra fönsterputsare i Sundbyberg, med de bästa tipsen för rengöring av fönster, för dig som bor i Sundbyberg.
De mest till synes enkla sysslorna är de som många av oss gör fel med: Rengöring av fönster. Det kan se enkelt ut, men till och med den mest erfarna vårrensaren kan dra nytta av en upprepningskurs om hur man rengör fönster via tex en vattenbehandling. Även när solen skiner får du kanske inte optimal mängden naturligt ljus in i ditt hem om dina fönster är täckta av en film av smuts, damm eller vattenfläckar. För att kunna njuta av de längre dagarna och den vackra utsikten över landskapet, är fönstertvätt högst upp på vårens prioritetslista – och det borde också vara på ditt.

Lyckligtvis är processen med att rengöra fönster relativt enkelt. Många kommersiella fönsterrengöringsprodukter finns tillgängliga, som alla lovar ge en “streckfri glans.” Men vi har funnit att en annan enkel lösning – en del vit vinäger till två delar vatten – är perfekt när den blandas i en sprayflaska. Oavsett om du väljer butiksköp eller en hemmagjord rengöringslösning för vinäger, börja med dessa tips på hur du rengör fönster inifrån och ut så att jobbet går snabbt och enkelt.

Fönsterputs inifrån
För dig som bor i Sundbyberg med omnejd passar Frasses Fönsterputs Solna AB HB tips alldeles utmärkt. Framförallt när du ska göra rent fönstren inifrån. Så här gör du. Fyll en hink eller en stor kruka med rent, kallt vatten och tillsätt några droppar flytande diskmedel. Lägg en stor badhandduk under fönstret. Använd en ren mikrofiberduk eller svamp för att gå över fönstret, börja överst och arbeta ner till botten. Glöm inte att torka ner ramen också, både inifrån och ut.

 

Spraya fönstret noggrant med vinäger- och vattenlösningen, eller om du föredrar det, en kommersiell fönsterrengöringsprodukt. Ett annat alternativ är att blanda en matsked av ammoniak med två liter vatten. Torka fönstret helt med en Z-formad rörelse med en rena, luddfria mikrofiberdukar. Du kan också använda rena pappershanddukar för att torka fönstren, om du föredrar det. Om det kvarstår smuts eller ränder sprutar och torkar det igen. (Smutsiga fönster kräver vanligtvis två omgångar med sprutning och torkning.)
Tänk på: Det är bäst att arbeta på en sval, molnig dag så att tvålvattnet och fönsterrengöringslösningen inte torkar på dina fönster.

Fönsterputs utifrån
Utomhusfönster har vanligtvis mer smuts och fläckar. Börja med att skölja fönstren med vattenslang, fyll sedan en hink med rent, kallt vatten och tillsätt några droppar flytande diskmedel. Använd en mjuk mikrofiberduk. För högre fönster, använd en svampmopp (eller en mjuk bomulls- eller mikrofibermopp) på en pinne. Skölj av noggrant med slangen. Spraya eller moppa med vinäger- och vattenlösningen eller med ett kommersiellt rengöringsmedel. Torka sedan av fönstret med en ren duk. Vinkla skrapan mot botten av fönstret och arbeta från uppifrån och ner. Torka av skrapan med en ren, torr handduk efter varje ”dragning”. Alternativt kan du använda en ren, luddfri handduk eller tidningssidor för att torka av fönstren.
För envis smuts och fläckar, inklusive fågelskit, spreja vinäger och vatten och låt stå i flera minuter innan du torkar ab. Du kan också prova att gnida med en mjuk skrubbsvamp men använd inte stålull eller hårda skurdukar; dessa kommer att repa fönstret. Torka sedan av fönstren noggrant
Stort lycka till önskar vi som sammanställt Fönsterputs Sundbyberg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *