Laddar

Vilken byggnad har flest fönster i världen?

Vilken byggnad har flest fönster i världen?

Det är en fråga som slagit mig varje gång jag gått förbi en byggnad med många fönster. Nu senast besökte jag Feskekyrkan i Göteborg, jag kom på mig själv efter en stund att räkna fönster. Lätt utmattad av ansträngningen bestämde jag mig för att köpa lite goa räkor, ett glas vitt och sätta mig ner och fundera. Fortsatte långsamt att räkna fönster medans jag intog min lunch. Jag var tvungen att böja rejält på nacken för de flesta fönster sitter ju i taket.

Hur gör man då ren dessa fönster?

Jag börjar småfnissa då jag framför mig ser hur någon sakta, sakta kasar sig fram på taket med en Ettore skrapa i ena handen, päls i andra handen och en hink fastbunden vid midjan och trasor fastknutna lite här och där i den gröna arbetsoverallen. Tar ett djupt andetag och ser mig försiktigt omkring mig då jag inser att jag fnissade högt. En sipp ur glaset och tankarna fortsätter att snurra om hur man nu gör ren takfönster. Utsidan är väl kanske ingen big deal, insidan?, hur tänker man där?

Stege, skylift eller byggställning?

Nu dyker fönsterputsaren i grön overall upp igen, körandes i en skylift. Jag fnissar till igen för nu ser utrustningen lite annorlunda ut. Eftersom en skylift används så är ju händerna fria och alla verktyg sitter istället i ett bälte runt midjan. Fönsterskrapa, päls och trasor. Hinken med fönstertvätt i står i skyliften. Det som tillkommit är någon sorts uppsamlingskärl eftersom det förmodligen kommer droppa rejält och vem vill ha smaken av fönstertvätt i sina räkor.

Jag slutför min lunch och styr kosan mot tågstationen för det är dags att åka hem till Stockholm igen. Väl framme på Centralstationen så stannar jag upp och börjar återigen att räkna fönster, här finns det även en massa innerdörrar, men det är säkert inga problem för en van fönsterputsare. Det är väl bara att söka efter fönsterputs på nätet så hittar men väl det bästa företaget.

På väg hem

På min väg hem stannar jag till för att fika på ett av Stockholms bästa konditorier, jag beställer in en Caffe Latte och till det en hallonbakelse. Bakelsen är fylld med grädde och vaniljkräm, allt i en form med smak av mandel. Den är väl täckt av hallon, så man ser inte fyllningen. Till min stora förtjusning dyker min bästa kompis Chanelle upp så jag får sällskap vid fikat. Efter att ha haft en väldigt trevlig stund fortsätter jag min väg hemåt. Kommer på att jag i princip inte har någon mat hemma alls så jag stannar till vid mataffären för att fylla på kyl och skafferi. Till middag ikväll blir det tacos så det var en hel del ingredienser som behövde inhandlas: köttfärs, tacokrydda, sallad, tacosås, gräddfil, avocado, majs, paprika, ost, hårda skal, champinjoner, gurka, tomat och lök. Med en välfylld kasse styr jag nu kosan hemåt för att tillaga min middag, Ingen efterrätt behövs då jag ju har fikat med min kompis på eftermiddagen.

En härlig dag är på väg mot sitt slut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *