Laddar

Misstag att undvika i trädgården

Om du läser denna artikel spenderar du förmodligen en del av din fritid i trädgården. Det är ett bra sätt att fly från stressen, att njuta av ditt arbete och att vara närmare naturen. Här är en lista över vanliga misstag som du bör undvika när du arbetar i din trädgård:

1. Att fylla en stor behållare som redan är placerad på fel ställe
Då måste du lyfta och flytta den, vilket kan vara farligt för ryggen. Eller så måste du lossa på den, flytta och fylla den igen, vilket kommer att fördubbla ditt arbete. Så, innan du fyller på en behållare, kolla in att dess position är ordentligt planerad.

2. Välja fel verktyg
Att använda olämpliga eller gamla verktyg som en sliten spade kommer att göra några av dina rutiner för trädgårdsarbete nästan omöjliga. Så, innan du börjar ditt trädgårdsarbete bör du vara utrustad med korrekta och effektiva trädgårdsredskap.

3. Använda för få verktyg
Du kan säkert göra det mesta av ditt trädgårdsarbete med hjälp av dina händer och en spade, men kommer du att känna dig bekväm på detta sätt? Idag kan du köpa en hel del verktyg för trädgårdsarbete som kommer att göra ditt trädgårdsarbete lättare. Till exempel, om du köper en trädgårdskärra, kan detta hjälpa dig att bära det mesta av ditt verktyg genom trädgården och kommer att förhindra risken att de går förlorade eller liknande.

4. Att ha orealistiska förväntningar
Om du är ny inom trädgårdsarbete, förvänta dig inte att efter några månader att just din trädgård kommer att vara det allra vackraste i ditt område. Det bästa du kan göra när du börjar med trädgårdsarbete är att försöka hålla dina blommor och växter vid liv.

5. Tillbringa för mycket tid i trädgården
Glöm inte att trädgårdsarbete bara är en hobby och du behöver inte spendera all din fritid där. Om du till exempel reser under sommaren kan du köpa en självvattande behållare eller annat verktyg som ger vatten till dina blommor medan du inte är i trädgården.

Ett tips är istället att anlita en firma som jobbar med just trädgårdsskötsel. Det finns många såna i Stockholm och det är något du absolut bör kika på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *