Laddar

3 saker att tänka på innan du köper en båt

När det gäller att köpa en båt är det ett stort beslut, och det kan vara en dröm för flera individer. Men medan det kan vara en livsförändrande upplevelse, finns det många saker som du bör tänka på innan du köper.

Att köpa en begagnad eller ny båt kan ändra din livsstil. Du kan tillbringa semestern eller helgerna med din familj på sjön. Du kan träffa människorna med samma sinne som din, som också tycker om båtliv, och om du väljer den bästa båten, kan denna investering vara i årtionden.

Här är de tre bästa sakerna att tänka på:

NY ELLER BEGAGNAD:

Det allra första du kan bestämma är att köpa en ny eller begagnad båt. Om pengar inte är en stor fråga eller du har mycket pengar, är det bästa valet att köpa en ny båt. Det beror på att de nya skeppen kommer med en garanti. Om båten har ett problem kommer du att bli täckt för underhåll, vilket är bäst för din sinnesfrid.

Även om 940.500 nya båtar såldes år 2014 i USA så väljer flera de använda båtarna eftersom de inte är kostsamma medan de redan står inför nedgång.

För de nya båtarna är nedgradering högst när du använder den under den första sessionen. Om du behöver ett billigt val, kommer de använda båtarna att spara dina pengar, men att kontrollera båten först är ganska viktigt.

STORLEK:

Det finns flera faktorer att märka när man tänker på storleken. Här är några av dem:
Hur många passagerare kommer du att bära? Planerar du att ta din väns grupp bort för semestern? Behöver du ett rum för att ova när du använder båt ?? Eller hoppas du bara en plats att sitta och njuta av lugnet? Det viktiga är att du väljer en bra butik för båttillbehör i stockholm leta efter kompetent personal och bra recensioner.

Vart vill du använda båten? Om du behöver båt på sjöar och floder behöver du bara båten under dagtid. Ett skepp mellan 40 och 18 fot med de nödvändiga bekvämligheterna kommer att tillåta dig att bli avslappnad för båtdagen.

Hur lång tid kommer du att behöva stanna på båten? Om du har planer på att stanna överallt på vattnet behöver du en stor båt, inklusive stuga, bygel och flera andra saker.

VAD ÄR DIN BUDGET?

Att beräkna din budget är nödvändig eftersom det inte bara omfattar de initiala inköpskostnaderna för båten, men du måste också spendera på:
• Bensin
• underhåll
•Torrdockning
• Moorage
• Båtförsäkring
• Rengöring
• Vinterförvaring
• Båtförsäkring
Alla dessa saker måste beräknas först när man tänker köpa en båt.

Vad ingår:

När du köper en båt borde du fråga frågan vilken båtutrustning som ingår i den. Säljaren ger dig en lista över de verktyg som följer med skeppet. Du kan också besluta att ta allt ombord eller gå. Slutligen är det ett bra beslut när du ska köpa en båt. Tänk på dessa faktorer innan du köper hjälper dig mycket i hela processen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *